Мечтаните професии: Космонавт

Интересно дали днешните деца си мечтаят да достигнат звездите, да работят като пилоти, пожарникари, машинисти или дотолкова са пропити от новите професии, че се виждат в ролята на дизайнери, автомобилни състезатели или предприемачи?

Честно казано, не се бях замисляла над този въпрос до онзи ден, в който получих книжка за професиите. Подобно четиво ми се стори доста полезно и любопитно не само заради оформлението, но и заради идеята, че някой малък космонавт може да се запали по бъдещата си работа тъкмо оттук!

„Моята книжка – човече: КОСМОНАВТ“ съдържа любопитни факти за пилотите на совалки: какво правят, как се подготвят за трудното пътуване в Космоса, с какво се хранят. Не са пропуснати и подробности като облеклото – скафандри, ръкавици, ботуши… В малката книжка са събрани дори факти за пътешествията на Нийл Армстронг и колегите му до Луната, както и проучванията, които космонавтите правят.

Като цяло книжката е доста любопитна. Предполагам, че ще предизвика серия от въпроси какво е гравитация и безтегловност, но от друга страна естественото любопитство трябва да бъде поощрявано, нали?

Ако търсите още книжки на космическа тематика, не пропускайте да се запознаете с удивителния свят на Джордж и неговите приключения в Космоса. И един съвет: непременно посетете политехническия музей в София – там ще видите българската космическа храна!

Автор: Вал Стоева