Малкият Иван представя „Светът на Лара и Феликс“

В рамките на дългосрочната ни инициатива „Експериментът“ най-малкият член на екипа ни – вече 2-годишния Да̀ниел – започна своите срещи с книгите веднага след изписването му от болницата. За нас е радост когато научаваме и за други мъници, чието общуване с книгите е започнало от самото начало. Като при малкия Иван, за когото ни разказа Цветомира Дукова!

Той е на цели пет месеца и вече си има любими книжки, даже две! От месец и половина той „чете“ и разглежда двете части на приключенията в „Светът на Лара и Феликс“ (изд. „Съншайн Пъблишинг“).

Иван вече сам държи книжките, опитва ги на вкус, за да е сигурен с какво точно си има работа, но все още не е открил изкуството на разлистването. Черно-белите картинки и думи определено го вълнуват, защото ги гледа с интерес и завидна концентрация.

На различните илюстрации реагира по различен начин, като най-обича да се залива от смях. Любими са му животните от „На село“, а имитацията на звуците, които издават, го забавляват безотказно.

С интерес ще следим как се променя отношението на Иван към книгите. Ако вие също имате желание да ни споделите своя опит в четенето от самото раждане, пишете ни на editors@detskiknigi.com.