„Магични мистерии“: книга с фокуси и дълбоки тайни

13-годишната Симона Василева от Сливен обича да чете и да пише. Ученичка е в ОУ „Д-р Иван Селимински“, редовно участва в конкурси и печели награди за своето творчество. Ревюто й за „Магични мистерии“ е първият й материал за detskiknigi.com.

„Фокусът е в това, да давате, без да очаквате нищо в замяна.”

– Джо Витале

Наскоро попаднах на много вълнуваща книга на име „Магични мистерии” от американския актьор Нийл Патрик Харис (изд. „Софтпрес“). В нея, освен интересни случки, има и кодове за разшифроване, интересни фокуси, дълбоки тайни за разкриване. Още щом я отворих усетих магията, която излиза от нея. Разбрах, че е точната книга за мен, защото вярвам в магии и вълшебства. Може би тя щеше да ме научи да бъда истински магьосник?

В началото историята започва малко тъжно, защото родителите на Картър са изчезнали и той трябва да живее при злобния си чичо без капчица любов. Чичо му е крадец и научава Картър на фокуси, които да разсейват хората, докато тойги обира, но младото момче никога не краде от никого. Героят се влюбва във фокусите и става много ловък в ръцете. Това го карада бъде щастлив. След няколко месеца момчето иска да избяга и затова се качва върху покрива на първия влак, който минава през гарата, без да знае накъде отива. Сам-самичък се отправя на голямо пътуване, за да започне един по-спокоен детски живот.

Влакът го отвежда в малкото, тихо и спокойно градче Минерал Уелс, откъдето започва новия му живот. Но и в това малко градче Картър се среща със злобни крадци – цирка на БОСО. Всички забавления и игри за посетителите в него са голяма лъжа и измама. Босо и компания забелязват, че малкото момче има талант и искат то да работи за тях. Дали героят казва „ДА“, за да си изкарва прехраната и да е на сигурно място?

В книгата ще откриете отговорите на този и други въпроси, ще научите и много интересни фокуси, които ще впечатлят всички ваши приятели и роднини.

Книгата „Магични мистерии” ми помогна да разбера, че за всяко начинание, с което се захване човек, са нужни много упражнения и повторения.

Прочетете и ревюто на Лора Филипова за книгата.

Вземете книгата от Ozone.bg с код DK19. 

Когато купувате книги с този код, помагате и на нас да продължаваме да четем и препоръчваме книги за Вас.