Лъвчо – обяснения в картинки

Книжките от поредицата „Забавните животни: залепи и оцвети“ са подходящи за децата, любопитни да изследват света около тях. Със страхотните си форми – на почти истински животинки, които сякаш ще скочат да си поиграят с теб, – книжките от поредицата са наслада за окото, а кратичките текстове в тях обясняват на малките изследователи най-важните неща за конкретното животинче. Думите са подкрепени с картинки, чакащи някой млад художник да ги оцвети, а освен тях има и цели 18 стикера (да не пропускаме детската стикер-мания!) в допълнение към текстовете.

Вкъщи се сдобихме с „Лъвчо“ и се запознахме с най-важните характеристики на това гордо животно: колко очи и уши има, за какво ги използва, как ловува, колко малки лъвчета се раждат, къде живеят лъвовете. Информацията е подбрана умело като за малки деца – не е обременяваща например с географски понятия и кой знае какви подробности за живота на лъвовете, но пък защо ли му е на едно малко дете да ги знае още на 2 – 3 години?

Книжките от поредицата „Забавните животни: залепи и оцвети“ са подходящи за малчуганите, изследващи света около тях. А ако подкрепите четенето на книжката с посещение на истински лъв в зоопарка, ще съчетаете полезното с приятното!

Автор: Вал Стоева

 

[club]