Луксозен пътеводител в света на мумините и Туве Янсон излиза през октомври

От издателство Macmillan Children’s Books обявиха публикуването на луксозен пътеводител за мумините, The world of Moominvalley, на 19 октомври 2017 година. Изданието ще представи безпрецедентен поглед към магическия свят на Туве Янсон и нейните муминтролове. Автор на книгата е известният британски писател и дългогодишен фен Филип Ардаг.

“Работата по така изчерпателна книга за мумините, Снусмумрик, малката Мю и техните приятели, с достъп до толкова изумителни материали от архива на Туве Янсон, е сбъдната мечта за мен. Книгата е чудесна възможност за изследване на персонажите и самите истории, както и забележителните илюстрации. Изданието е едновременно справочник и луксозна подаръчна книга и искам да го притежавам.”, коментира Ардаг.

The World of Moominvalley ще позволи на феновете да надникнат в живота на създателката на очарователните хипопотамоподобни същества чрез писма и семейни фотографии от архива на Янсон, както и разтвори от скицниците й. Книгата ще включва подробно описание на всеки от персонажите, включително специални материали „Как да забележим мумин“, „Топ 10 на най-големите страхове на Филифьонката“ и „(подробно) Семейно дърво на мумините“, както и карти, факти и цветни илюстрации.

The World of Moominvalley ще бъде публикувана в година, пълна с вълнуващи мумински събития и изложби, чиято цел е да възродят интереса към муминтроловете във Великобритания.

Муминското семейство и техните приятели са създадени от пишещата на шведски финландка Туве Янсон, а омагьосващите им истории за приключения, приятелство и невинност са обичани по цял свят и радват поколения деца от публикуването на първата история (на шведски) през 1945 година досега.