„Лили” –животът е забавен, когато си на девет

Всички сме имали детство, изпълнено с приключения, лудории и незабравими лета. За някои от нас тези безгрижни летни дни преминаваха при баба и дядо, а за други морето беше тримесечен пристан на техните приключения.

Детският роман „Лили” от Братя Мормареви разказва на читателите си историята на едно деветгодишно момиче, за чието въображение няма никакви граници. Книгата достига до читателите в ново издание, с твърди корици и с логото на издателство „Сиела”.

Коя е Лили?

Тя е деветгодишно момиче, което не може да приеме развода на родителите си. Героинята е тъжна, разсеяна и постоянно мечтае за други светове. В началото на лятото, майка й я праща в Созопол, където бащата на Лили има ресторант. Лили си поставя за цел отново да събере родителите си, но пътят й към Созопол е осеян с много препятствия.

„- Сама ли ще пътуваш, малката? – попита веднага някакъв съмнителен тип.
– Не съм толкова малка! – сопна му се Лили. – След пет години ще навърша четиринайсет.“

Въпреки това, Лили е голямо момиче и успява да стигне до Бургас, където я очаква неприятна новина – още при посрещането бащата й съобщава, че си има нова съпруга. Заедно с новата съпруга върви и синът й – малкият и злояд Тони. Новата цел на Лили е да скара баща си и новата му жена, за да събере отново родителите си.

Така лятото на Лили поема по невероятен път. Освен че забърква новото си семейство в доста проблеми, тя се сприятелява с един робот, успява няколко пъти да се яви по телевизията, играе шах с полицаите, а за капак отвличат любимото й куче и неин верен приятел Роки. Ако това ви се струва недостатъчно, зад всеки ъгъл на града надничат шпиони и измамници. А Лили наистина може да се справи с абсолютно всичко – животът не е никак лек, но е много забавен, когато си само на девет години.

„Лили” е книга за читатели на всяка възраст. Тя ще върне възрастните в онези „златни” години от тяхното детство, когато лудориите често са били безкрайни, а безсънните летни вечери – безчет. За по-младите читатели Лили ще се превърне в неизменен приятел по време на дългите дни у дома, когато дори компютрите и таблетите са скучни и еднообразни.

„Лили” предлага на своите читатели безкрайни приключения в света на детското въображение, което понякога остава неразбрано от възрастните, но доста често успява да накара дори тях да се усмихнат.

Илюстрацията на корицата и оформлението са на Дамян Дамянов. Книгата е третото заглавие от Братя Мормареви, което излиза с логото на изд. „Сиела“, след „Войната на таралежите“ и „Васко да Гама от село Рупча“.

 

Вземете книгата от Ozone.bg с код DK19

Когато купувате книги с този код, помагате и на нас да продължаваме да четем и препоръчваме книги за Вас.