„Лили Рибката” в официалната селекция на Международния фестивал за детски филми в Сан Диего

Филмът „Лили рибката” (2017) на Ясен Григоров е сред 18-те филма, включени в официалната селекция на пълнометражни филми на Международния фестивал за детски филми 2018 в Сан Диего, научаваме от официалната страница на фестивала. Сред останалите в селекцията има ленти от Бразилия, Перу, Хърватия, Индонезия, Латвия.

„Лили рибката” разказва вълнуваща история за необикновеното дете, което, като го погледнеш в очите, през вихрушка се превръща от момченце в момиченце и обратното. Ясен Григоров е сценарист, режисьор и продуцент, оператор е Красимир Андонов, а автор на музиката е Виктор Стоянов. В актьорския състав блестят Татяна Лолова и Койна Русева, както и децата актьори Боян Григоров, Калина Асенова и Дарина Досева.

Тазгодишното издание на фестивала ще се проведе от 24 до 26 август, когато ще бъдат показани над 150 филма от повече от 30 страни.

Филмът вече бе отличен с диплом от журито на 35-ия фестивал на българския игрален филм „Златна роза” 2017 за благородните усилия на режисьора и творческия екип в трудната област на детското кино.