Купон по муминтролски

Специалният ноемврийски „Месец на МУМИНИТЕ“, който  сайтът „Детски книги“ организира съвместно с издателство „Дамян Яков“, приключи. Но тъй като хубавите неща могат да се празнуват по няколко пъти, той ще бъде отбелязан със специално „Муминтролско парти“, посветено на едноименните герои на финландската авторка Туве Янсон.

Събитието ще се проведе на 08.12.2012 г. от 11 до 13 часа в Мраморното фоайе на НДК в рамките на XXXI Международен софийски панаир на книгата.

Издателство „Дамян Яков“ и „Детски книги“ ще предложат много забавления и още повече изненади на своите малки (и големи) посетители.

Както подобава на едно парти – не може и без грим, разбира се, в муминтролски стил. Заведете детето си в специалния кът за гримиране, а след това се насладете на театрална постановка за муминтроловете. След края на представлението ще може да се снимате и с куклите от театъра.

За гастрономите ще има специална почерпка – ябълковото вино на Филифьонката, канелените бисквити и боровинковия пай на мама Муминка, раирани и горски бонбони от Муминската долина. Прекрасните плетени мумини на Мария ще ви очакват, а всички, които желаят, ще могат да се се опитат да направят свой собствен Муминтрол.

Най-отдадените фенове ще могат да получат „Диплом – приятел на мумините” и печат-татуировка за спомен.

По време на „Муминтролското парти“ ще бъде изтеглено името на победителя в конкурса с муминтролски въпроси, който ще получи ще получи комплект с пет книги на Туве Янсон, предоставени от издателство „Дамян Яков“.

Автор: Мая Коларова