„Кръстопът” – на границата между живота и съществуването

„Кръстопът” е втората книга от антиутопичната трилогия „Подборът” на Али Конди, посветена на Обществото – свят, в който човешкото щастие е програмирано до най-малките подробности с цел да бъдат избегнати всички възможности за рисково поведение. Цената на това лишено от грешки щастие обаче е висока – свободата на избор. И ако повечето Граждани на Обществото приемат този факт с лекота, то за Касия Рейес подобен живот е немислим. Открила забранената любов в лицето на Кай Маркъм, тя е решена на всичко, за да защити собственото си право на избор – дори да напусне съвършения си дом, отправяйки се на рисковано пътуване към Външните провинции – мястото, където Обществото е изпратило любимия й.

Дали Касия ще успее да постигне целта си, далеч от удобствата, които й предлага нейния свят? Как ще приеме факта, че отвъд Централните провинции се води война, скрита умишлено от Обществото? И ще открие ли след всички премеждия любовта, която е вярвала, че има с Кай, или ще осъзнае, че Обществото все пак не е направило грешка, определяйки друг партньор за нея?

Отговорите на всички тези въпроси ще станат ясни в „Кръстопът” – книгата, в която ще бъде поставено началото на битката между истинския живот и контролираното от Обществото съществуване – битка, чиято развръзка ще можем да разберем едва в третия роман от трилогията, който ще излезе официално на 13 ноември тази година.

Автор: Вал Маринова

[club]