Крали Марко превзема сцената на Фортисимо Фамилия на 27 януари

Фортисимо Фамилия ще срещне своята публика с творчеството на най-значимите български композитори с детския концерт „Приказка за Крали Марко” на 27 януари (неделя) от 11:30 часа. От сцената на зала “България” актьорите Деян и Дарин Ангелови ще разкажат приключенията на Крали Марко на фона на музика, написана от родните музикални гении. В концерта със свои авторски изпълнения ще се включат и виртуозите Теодосий Спасов и Георги Андреев.

Софийската филхармония ще свири произведения на Панчо Владигеров, Марин Големинов, Любомир Пипков и други, под диригентската палка на маестро Павел Златаров.

След „Приказка за Крали Марко” програмата продължава на 17 февруари с „#Отело“- концерт за тийнейджъри със звездното участие на Радина Кърджилова и Деян Донков. Последните за сезона два детски концерта са “Шехерезада“ на 14 април от 11:30 часа и „Детска филмова музика“ на 19 май от 11:30 часа.

На 24 март от 19:00 часа пък предстои Фортисимо Академия с „Пролетно тайнство“ – образователен концерт за възрастни с диригент Максим Ешкенази.

Билетите за всички концерти вече са в продажба на касата на зала “България”, както и онлайн в сайта на Софийска филхамония, eventim.bg.

Повече информация за детската музикално-образователна програма търсете на www.fortissimo.bg/family, както и във Facebook на Fortissimo Family.