Когато се чувствам…уплашен

След книжките на Трейси Мъроуни за щастието и самотата, мисля да ви запозная със следващата и същевременно изключително важна част от поредицата – „Когато се чувствам…уплашен“.

Страхът е чувство, което често кара възрастните да се притесняват и да не се чувстват особено добре. А какво ли остава за децата!

Да се чувстваш уплашен и сърцето ти да бие учестено; да ти се привиждат чудовища в тъмнината; да се оглеждаш непрестанно и да пропускаш прекрасните мигове – чувството на страх е мнооого изтощително. Зайчето – главен герой на поредицата на Мъроуни – също се страхува от доста неща. Но понякога се оказва, че това, което плаши него, може и да не плаши теб.

Как да се справим със задушаващото чувство на страх? Има ли полза от уплахата ни? С приятните илюстрации, чудесното си оформление и кратичките, но пълни със съвети и примери изречения, авторката ще помогне и на вас така, както помогна на мен и Карин.

За родителите: както и в предишните две книжки („Когато се чувствам…щастлив“ и „Когато се чувствам…самотен“), тук също има съвети от психолог. Те са незаменими в усилията да дадем най-доброто от себе си като родители и да превърнем децата си в силни и уверени личности. В „Когато се чувствам…уплашен“ съветите ни помагат да възвърнем самочувствието и добрата самооценка на мъниците, нарушавани от чувствата на страх. Какво да кажете и как да подкрепите детето си? Ще откриете тези и други съвети в края на книгата.

Автор: Вал Стоева

[club]