Когато се чувствам…самотен

Спазвайки обещанието си към вас, продължавам с ревютата си за прекрасните книжки на Трейси Мъроуни от поредицата „Когато се чувствам..“. Вече знаете какво е да си щастлив, а сега ще ви разкажа за чувството на самота.

„Когато се чувствам…самотен“ е чудесен начин да покажем на децата, че никой не се чувства весел, щастлив и скоклив през цялото време. Понякога всеки бива връхлетян от сивото чувство на самота. То носи тъга в сърцето и те кара да се чувстваш различен от останалите. Потискащите мисли, че всички се забавляват без теб, че всички са твърде заети да ти обръщат внимание – всички се сблъскваме с тях. Чувството на самота обаче не е страшно, защото ни помага. Как? Зайко ще ви покаже…

За родителите: ако си спомняте, в предишното ревю за „Когато се чувствам…щастлив“ ви разказах, че в края на книгите има съвети от психолог. Те са незаменими в усилията да дадем най-доброто от себе си като родители и да превърнем децата си в силни и уверени личности. В „Когато се чувствам…самотен“ съветите неизменно присъстват, предлагайки ни начини да разясним на децата си чувството на самота. Защото, хайде да не се заблуждаваме, няма хора, които са непрестанно щастливи!

Автор: Вал Стоева

[club]