Когато се чувствам…щастлив

Преди години се запалих по поредицата „Когато се чувствам…“ – прекрасни книжки за мъничко зайче и неговите чувства. Първоначално ме грабна оформлението на книгите: мекичкото зайченце, релефните изображения, нежните илюстрации. След това дойде и очарованието от кратичките, но пълни с много мъдрост изречения, както и от страницата със съвети към родителя. Днес е време да ви разкажа и за една от най-любимите ми части от поредицата – „Когато се чувствам щастлив“.

Трейси Мъроуни успешно показва на всяко малко дете кога човек се чувства щастлив и какви са признаците за това. Ако се чувстваш скоклив и личицето ти грее, ако се усмихваш и правиш добро, със сигурност си облечен в щастливото си настроение.

А кое те прави щастлив? Игрите с приятели, есенните листа или курабийките на баба? От книжката ще разберете какви са признаците на щастливото и ведро настроение. И, разбира се, не се отчайвайте, ако не винаги сте в еуфория – за това ще ви разкажа в следващото си ревю за поредицата „Когато се чувствам…“.

За родителите: в края на книжката има текст от австралийски психолог, разкриващ важни неща за душевното състояние на мъниците и изграждането им като самоуверени и силни личности. Щастието и способностите да се справяме от малки с неуспехите и трудностите, ни дават онази увереност, необходима на всеки човек, за да живее своя живот пълноценно. А какво по-добро наследство от това да научим децата си да бъдат уверени, балансирани и щастливи личности. В тази трудна задача поредицата на Трейси Мъроуни „Когато се чувствам…“, ще ви бъде безценен помощник (казвам го от личен опит!).

Автор: Вал Стоева

[club]