Книжки-фигурки: Куче, Таралеж и Зайче

Книжките с нетрадиционна форма и допълнителна функция лесно привличат детския интерес. Още повече, ако става дума за животни. Книжките-фигурки от поредицата „Живи фигурки” на изд. Златното пате са точно такива.

Страничките им са дебели и с формата на животни (зайче, таралеж, кученце). Изработени са от лек материал и с удобни дръжки, които децата много харесват. Всяка от тях предлага по няколко стихчета за малки малчугани, представящи добре познатите животни забавно и разбираемо.

Вълчо гледа луната и мечтае за среща със зайче, което не бяга толкова бързо. Кучето, макар и градско, е храбро като лъв и пази… балкона! Таралежко пък е доста самотен, защото не е много приятно да играеш с някой, който боде, нали? Но пък в следващото стихче намира неочакван роднина-растение? Можете ли да се досетите кое е то?

=======================================

При избора на книжки за най-малките предимството е, че бързо можете да прецените дали ще допаднат на вашите деца. Винаги можете да ги разгърнете и да ги прочетете на място – не отнема много време.

На мен някои от стихчетата в книжките-фигурки не ми харесаха толкова, но както знаем, вкусовете са различни.

 Автор: Лора Филипова