Книжки-човечета

Поредицата „Моята книжка-човече” разказва с кратки изречения и много илюстрации за различни области от живота – добрите обноски, хората, които се грижат за нас или пък за космонавтите. Както става ясно от заглавието на поредицата книжките са с дебели картонени странички с форма на човече и удобна дръжка за носене.

От информацията в книжката „Космонавт” децата могат да научат къде и какво работят космонавтите, с какво се хранят, как трябва да са облечени докато работят. В „За нас се грижат” ще научат най-основните факти за професиите на пожарникаря, полицая, лекаря и медицинската сестра или поне какви би трябвало да бъдат истинските професионалисти в тези области. А книжката „Добри обноски” съветва как да се държим с роднините, приятелите и непознатите.

Книжките-човечета са предвидени за деца над 3 години, но смятам, че за близките до тази възраст малчугани при прочита вероятно ще се наложат пояснения и даване на примери, защото в текстовете понякога присъстват по-сложни думи.

Аз обаче имам и допълнително предложение. Използвайте илюстрациите в книжките – човечета, за да разкажете на мъниците си с ваши думи интересни неща по темата. Все пак вие общувате най-много с тях и можете да им представите информацията по най-разбираем начин. А от допълнителни въпроси така или иначе няма начин да се отървете!

Автор: Лора Филипова

[club]