Книги, по чиито страници препускат еднорози

Привидно еднорозите приличат на коне, но какви коне – специални, красиви, шарени и разбира се – вълшебни! Всеобщата любов към тези същества ги прави все по-чести гости в малките екрани и добрите книжарници. Нека видим и какви еднорози обитават нашата детскокнижна гора.

„Мама е магична“ от Сабрина Мойл, изд. „Ракета“ – Книгата е част от новата поредица на издателството „Здравей, щастие!“ и е насочена към най-малките читатели. Е, в нея няма точно приказка за еднорози, а по-скоро утвърждаване на майката в очите и сърцето на детето. Мама обаче е представена като чудесен, цветен еднорог, надарен със супер силите, които само майките притежават!

„Малкият еднорог Звездичко“ от Мила Берг, изд. „Златното пате“ – То се знае, еднорозите живеят не къде да е, а във вълшебните гори. Очарователните илюстрации на Марина Кремер и приказките на Мила Берг потапят читателите в историята на еднорога Звездичко и неговите приятели – горската фея Кале и прилепчето Трикси.

„Еднорозите: Магически същества от митовете и легендите“ от изд. „Атеа“ – Заглавието е 8-а част от поредицата „Да паднеш от страх“, макар еднорозите да предизвикват повече благоговение, отколкото ужас. В книгата могат да се намерят карти, текстове и легенди от цял свят, описващи произхода на еднорозите, техните привички и основни характеристики. В добавка, книгата напомня и за най-известните еднорози от киното и митологията!

„Сдружението са вълшебните еднорози“ от Селуин Е. Фипс, изд. „Ентусиаст“ – Селуин Фипс сътворява цял един свят, в който еднорозите са реални и живи, както сме и ние. Те имат свои характеристики и истории, свои прадеди и предпочитания. Приказните илюстрации на Хари и Зана Голдхок и Хелън Дардик ни повеждат из въображението на автора и ни примамват да потеглим по следите на съществата, родени от магия, чистота и свобода.

„Хари Потър и философският камък“ от Дж. К. Роулинг, изд. „Егмонт“ – Да, всички знаем кой е Хари Потър и колко многобройни на приключенията му. И все пак всичко започва, когато той е на 11 години и постъпва в училището за магии и вълшебства „Хогуортс“. Гората около замъка е изпълнена със сили, с които човек не бива да се шегува. Магьосническият свят разбира, че нещо нередно се случва, когато Хагрид открива мъртви еднорози в гората. Те притежават собствена магия и точно това е една от следите, които насочват Хари, Рон и Хърмаяни към откриването на извършителя на злодеянието.

„Книга за еднорога“ от Найджъл Саклинг, изд. „Кибеа“ – Авторът събира предания за еднорозите от близо и далеч в една книга, от която може да се научи всичко за тези създания. Вълнуващите илюстрации на Линда и Роджър Гарланд не оставят и сянка на съмнение, че еднорогите коне наистина са съществували. За съжаление, книгата е с изчерпан тираж и не се предлага в книжарниците, но току-виж ви очаквала в най-близката до вас библиотека.

И накрая, ако детето ви обича да вижда еднорози и в моментите, в които се забавлява и играе, то разгърнете „Къде са еднорозите?“ от изд. „Миранда“! Книгата е пълна с главоблъсканици за любопитковци и задачи за умници. Гарантираме, че ще подсигури часове забавление!

 

Вземете книгите с код DK19 от

Ozone.bg, Ние, децата! или Booklover.bg

Когато купувате книги с този код, Вие помагате

за насърчаването на детското четене в България.