Kinder помага на 15 училищни библиотеки с кампанията „Истории за споделяне“

В месеца на училищните библиотеки Kinder Milch Schnitte дава старт на кампанията си „Истории за споделяне“. Чрез нея

15 училища в България ще получат книги за техните училищни библиотеки на стойност 3000 лева за всяко от тях.

До 23:59:59 часа на 15.11.2019 г. можете да гласувате за държавно или общинско училище в България по ваш избор на www.kinder.com/bg.

Дарените книги ще бъдат избрани от всяко училище от предварително зададен списък с подходящи заглавия. Задължително условие за осъществяване на дарението е училището да има активна училищна библиотека с лице, което да отговаря за поддържането на библиотеката и книгите. Ако определено училище попада в топ 15 на училищата с най-много гласове, но няма училищна библиотека и не може да управлява по подходящ начин книгите, дарението се разпределя към следващото училище, получило най-много гласове.

За да участва в гласуването, всяко училище трябва да бъде регистрирано в сайта kinder.com/bg от физическо лице, навършило 18 години. Всяко училище може да бъде регистрирано само веднъж.

Печелившите училища и потребители ще бъдат обявени в края на кампанията на 16.11.2019. 15-те училища с най-много гласове ще спечелят дарения от книги на стойност 3000 лева за училищните си библиотеки.

15 потребителя, регистрирали училище, което е попаднало в топ 15 на училищата с най-много гласове, ще спечелят индивидуален кът за четене, съдържащ пуф стол, лампа и колекция класически книги.

Повече за важността и ролята на четенето в живота на децата, както и препоръки за четива за деца от 4 до 12 години, изготвени от експерти и от екипа на Detskiknigi.com, можете да откриете на сайта на кампанията.