Какво е любовта? – разказ на Давиде Кали и Анна Лаура Кантоне

Идва момент, в който децата започват да се вълнуват от любовта: какво представлява, как да я познаем, има ли вкус, голяма или малка е? Отговорите на такива въпроси могат да затруднят възрастните, а със сигурност ще объркат и децата.

Давиде Кали, познат на българските читатели с историята на маймуната Бруно (изд. „Рибка“), решава да разкаже как Ема търси отговора на важния въпрос „Какво е любовта?“. На помощ идват и илюстрациите на Анна Лаура Кантоне – световноизвестната италианска илюстраторка, която успява да превърне разказа на писателя във вълнуващо приключение.

Ема много иска да знае какво е любовта. Приятелката й е убедена, че е нещо за големите, затова героинята разпитва най-близките до нея възрастни.

Майката, която обожава цветята, сравнява любовта именно с тях. Бащата оприличава чувството на обожавания от него спорт. Бабата описва любовта като сладкиш, а за дядото тя е точно като автомобилните мотори.

Обясненията на възрастните не помагат на Ема да получи категоричен и ясен отговор. Докато чака любовта да се появи, момичето се разболява и вижда едно различно измерение на любовта – онази на родителя към детето му. А и на приятеля, който няма никаква идея какво е любовта, но е готов да си подели с Ема последното парче сладкиш.

„Какво е любовта?“ (изд. „Рибка“) е красива книга с твърди корици, която може да бъде четена с децата от 7 години нагоре или да бъде подарена на любим възрастен. Текстът е кратичък, но предполага размишления след всеки отговор.

Безспорно перлите в короната са детайлите в рисунките на Анна Лаура Кантоне. Нейният ясно разпознаваем стил ни е познат още от „Животни без зоопарк“ на Джани Родари. Хрумките й предлагат визуално пиршество за очите и отключват скъпи спомени, добавят нови щрихи в личните ни отговори на трудния въпрос, зададен още в заглавието на книгата. (Задължително обърнете внимание на колекцията от автомобилчета на дядото – впечатляваща е!)

Ако и децата ви питат „Какво е любовта?“, дайте начало на дългото търсене на отговор с едноименното издание.

 

Вземете книгата с код DK19 от

Ozone.bg или Ние, децата!

Когато купувате книги с този код, помагате и на нас да продължаваме да четем и препоръчваме книги за Вас.