Как щафетниците от Крън получиха своите грамоти

Грамотите и наградите от „Читателска щафета 4: Ловци на приключения” вече пристигат при малките щафетници. Ето милото и емоционално писмо, което получихме от Елена Гитова, класен ръководител на 3. клас в ОУ „Св. Климент Охридски“, град Крън.

„Искам да благодаря от сърце за наградите, които получиха  моите участници. Всички деца са толкова щастливи и мотивирани да превземат нови книги и герои. Реших, че трябва да им ги връча тържествено пред техните родители не само за да почувстват радостта на децата и да са горди с тях, но и да ги подкрепят като млади читатели.

Макар и с малко закъснение / поради грипна ваканция/ това събитие се случи на 12 февруари. Беше прекрасна зимна вечер, в която децата, на фона на техните рисунки, представиха книгите, които са прочели. Всъщност родителите бяха не само горди, но и впечатлени от читателския вирус, който е завладял техните дечица, които накрая споделиха, че искат да четат и други поредици. Новият вирус се нарича „Дневникът на един Дръндьо“. Един невероятен сладур и умник вече притежава 4 от книгите, които прочете и представи. А когато обявих и наградата от конкурса „Украси празниците“, книгата „Светът на Рамона“, се чуваше от всички деца „Нека аз да я прочета първи!“.

Още нещо приятно се случи: към нашия читателски клуб се включиха още две деца от 4. клас, които може би не са чели книга досега. Те са заедно в една група на занималня с моите ученици и са донякъде свидетели на нашите читателски преживявания. Аз бях много щастлива, когато поискаха да прочетат по една книга от поредицата „Сам Силвър тайният пират“. Вече четат и напредват. Те също бяха наши гости в тази зимна вечер и накрая пожелаха да се снимат с цялата група и им подарихме от чудесните седмични програми.

Аз си позволих да направя грамоти и на останалите мои четирима ученици, които прочетоха по една книга, но пък за сметка на това познават прекрасно героите от трите поредици, благодарение на представянето им от другите ученици. Те участваха и в правенето на картите на съкровището, рисуваха рисунки по книгите.

Прекрасна вечер, но следващия ден беше още по прекрасен! Първо, децата дойдоха с предложение аз да им прочета първа глава от новата книга, а след това всеки си тегли листче и този, на който се падна със звездичка, взе книгата да я чете. Второ, децата ми споделиха, че всеки родител е обещал да им купи желаната книга в най-скоро време.

Когато се случи едно чудо, непременно след него стават и други малки чудеса! Така че продължаваме напред нашия читателски маратон!”

Елена ни е изпратила и снимки от тази прекрасна зимна вечер.