Жалкият, но безценен живот на Скот Пилгрим

Скот Пилгрим е доста… странен, поне за мен. Прилича ми на неудачник, обгрижван с храна и мебели от съквартиранта си гей. От друга страна обаче свири в група и „ходи“ с гимназистка, макар че е на 23 (това не знам дали е яко!). Та този Скот си живее жалкия живот без да се оплаква, докато един ден не среща Рамона Флауърс. Тя е зашеметяваща, щура, със странна прическа и едни такива… преследвачески обувки, които влудяват Скот. И е единственият куриер на „Амазон“ в Торонто. Шантавият Пилгрим е готов на всичко за нея, а тя… Ами и тя май няма нищо против него, щом го кани в къщата си и в леглото си (ей, няма секс-сцени!!!).

Оттук започват и проблемите на Скот. И ако да разкара собственото си гадже-гимназистка, която е сред най-щурите фенове на групата, ви се струва проблем, не знам как ще си представите бъркотията с бившите гаджета на Рамона. Даа, тя има седем зли бивши гаджета, готови да размажат всеки, доближил се до нея. Скот, естествено, не прави никакво изключение и ще трябва да действа решително, за да спаси жалкия си и все пак безценен живот. Дали просто да не зареже всичко или да продължи да се бори за най-страхотната мацка?

Книгата е оформена като комикс и се чете доста бързо. Не е натоварваща по никакъв начин, а любителите на стила „графичен роман“ определено ще останат доста доволни. На мен лично ми беше малко странно да препускам из живота и главата на героя чрез картинки, но съм убедена, че повечето тийнейджъри ще се „размажат“ от удоволствието да проследят живота на шантавия Скот Пилгрим.

Автор: Вал Стоева

[club]