Издателство “Горната земя” представи издателските си планове на приказна среща в Столична библиотека

В съботния предиобед на 9 декември гостите на Детски отдел на Столична библиотека се отправиха на приказно пътешествие из Горната земя. Техен водач в света на българските книги за деца с логото на Ателие за българска детска литература “Горната земя” бе писателката Весела Фламбурари, която заедно с д-р Катя Кирилова са създателки на младото издателство.

С помощта на присъстващите деца и след множество превъплащения тя представи екипа му, както и неговите настоящи и бъдещи звезди – писатели и илюстратори. На събитието присъстваха Калоян Захариев, чиято книга “Съкровище, пищови и южни морета” вече излезе, както и бъдещи автори на “Горната земя”, като Петя Александрова, Петър Тушков и (поставената под въпрос за момента Laughing) Елена Павлова. За радост на малките читатели Весела съобщи и новината, че Явор Цанев работи върху детски хорър роман, който ще излезе с логото на издателството.

Заслужено внимание получиха и младите илюстратори Петко Хаджийски (“Съкровище, пищови и южни морета”) и Нели Друмева, чието дело са илюстрациите към най-новата книга на Весела Фламбурари “Майстори на феи”.  Гост бе и проф. Радостина Нейкова, дългогодишен съмишленик и илюстратор на множество от книгите на Весела.

Представена бе и луксозната текстилна книжка със залъгалки и броилки на Дора Габе “Бебето”, която няма аналог на българския пазар.

Приказното пътешествие из смелите издателски планове на “Горната земя” приключи както подобава – с няколко огромни торти и оживени разговори между писатели, читатели и издатели. А екипът на “Детски книги” пожелава успех на смелите обитатели на “Горната земя” и очаква от тях нищо по-малко от истински книжни магии.