Истории с крачета срещат история с обувки

Есен е! Докато едни листи падат, други се прелистват. Непостоянното време не е причина да не се срещаме с хубави книги, напротив – сега, когато сме на топло и закътано за по-дълго, този тип срещи са най-много и най-приятни. Само преди седмица ви поканихме на представянето на „Приказка за Малчо и майка му, която се побираше в джобчето му“. Днес насочваме вниманието ви към премиерата на друга, не по-малко прелестна, история. Или, по-право казано – истории. При това не какви да е, а с крачета!

„Истории с крачета“ не разказва за буболечки, както може би очакваме, а за едно дете и неговите безчет занимания. През прозорчето на книгата читателят ще види не по малко от две крачета, които могат да тичат, да ритат, да се катерят и…вие ще кажете още какво. Когато крачетата у дома ви поспрат за минута, съобщете на собственика им за конкурса на издателство „Фют“ и Столична библиотека.

До 22. ноември 2022 г. децата могат да нарисуват картина на тема „Любимите игри на моите крачета“ и да я изпратят (с малко помощ от мама и татко) на адрес duo1@abv.bg.

Ако прибавите в писмото имена и възраст на детето и телефон за контакт, имате реален шанс да спечелите най-прясната книга на Цвета Брестничка с илюстрациите на Стелияна Донева. На 23. ноември (сряда) един от участниците в конкурса ще получи своя книжен подарък с автограф от автора. А множество крачета ще прескочат до Детския център на библиотеката в 11 ч., за да четат, приказват и играят заедно. Помнете, че местата за са ограничени и е важно да се впишете навреме на горепосочения мейл.

А за да не останат крачетата необути за идещата зима, не забравяйте да ги заведете на Панаира на книгата през декември. Там писателката и илюстраторка Евгения Войнова ще покаже за първи път новия си проект – „Обувките на Лили“. Вижте какво се задава.

Към коя книга повеждат обувките днес?