Инициатива „Приключения с (НЕ)задължителни книги“ започва утре

„Приключения с (НЕ)задължителни книги“ е названието на инициативата, насочена към млади читатели на възраст от 8 до 13 години, която издателство „Егмонт България” стартира. Поводът е премиерата на романа „Вратата на времето” за мистериозния Юлисес Мур на 10 юни и предстоящата лятна ваканция. Стартът ще бъде даден на 14 юни от 17 часа в книжен център „Гринуич” (бул. „Витоша” 37, София).

Инициативата

Идеята на инициативата е да подтикне децата да разнообразят задължителния списък за четене през лятото с подбрани приключенски заглавия, стимулирайки ги да четат повече и дори да открият любимата си приключенска книга. За целта са изготвени специални формуляри за участие в конкурс с награди „Премини през вратата на времето”, които можете да изтеглите от сайта на изд. „Егмонт България“ или оттук. Във формулярите ще откриете занимателни задачи и предложения за приключенски книги за четене, сред които „Вратата на времето” и романите от поредиците „Пърси Джаксън и боговете на Олимп”, „Стражи на историята”, „39 ключа” и „Хрониките на Кейн”.

Конкурсът 

Младите приключенци, желаещи да се включат в конкурса „Премини през вратата на времето”, ще трябва да опишат в разказ или картина как си представят своето приключения във времето. Вдъхновение могат да почерпят от сюжета в романа „Вратата на времето”, в който главните герои – близнаците Джейсън и Джулия и техния приятел Рик, пътуват назад в историята. Конкурсът ще  продължи през цялото лято, като формулярите за участие трябва да пристигнат в редакцията на „Егмонт България” по обикновена или електронна поща не по-късно от 16 септември 2013 година. Пристигащите в издателството формуляри ще бъдат публикувани в блога letniknigi.blogspot.com и фейсбук страницата на „Егмонт България”.

Наградите

Имената на двадесет участници ще бъдат изтеглени с жребий. Те ще получат екземпляр от втората книга на Юлисес Мур „Магазин за изгубени карти”. Отделно от жребия жури, съставено от представители на издателския екип, ще избере десетте най-творчески и оригинални писма, за да бъдат и те наградени с копие от романа и с тениска на Юлисес Мур. Списъкът с 30-те участници, които ще получат книга и книга с тениска, ще бъде публикуван в сайта на „Егмонт България” на адрес egmontbulgaria.com на 23 септември 2013 година.

Тъй като сме убедени, че четенето на (НЕ)задължителни книги крие страхотно очарование и е способно да ви грабне, ние от Detskiknigi.com се присъединяваме с удоволствие към кампанията на изд. „Егмонт България“ и ще ви държим в течение за най-интересното от инициативата. Не пропускайте да се включите в игрите и следете ревютата ни за книгите на кампанията!