Индианците

Отново ви срещаме с книжките от поредицата Top readers, като този път сме подбрали книжката „Индианците” от раздел „История”, ниво 2. Тя е подходяща за деца, които скоро са се научили да четат и все още имат нужда да се упражняват, за да станат супер добри в четенето. Буквите са големи (каква радост!), а информацията е поднесена с по 2-3 кратки изречения на страница, така че не се плашете.

Хубавото на книжката е, че докато упражнявате новото си умение, ще можете да научите някои факти за индианците. Кога и как са се заселили в Северна Америка, с какво са се прехранвали, как са ловували, какви дрехи са носели и какви игри са играели. Текстовете са допълнени с чудесни илюстрации и пояснения към тях. Интересно, нали?

За ваше улеснение в края е включен кратък речник на някои непознати думи, а за забавление – малък тест. Сигурни сме, че на вашите родители едва ли ще им се размине, без да им зададете допълнителни въпроси, защото, както знаем, индианците са ваши любимци и искате да знаете всичко за тях. Е, „Индианците” от Ниво 2 са добро начало по темата.

Автор: Лора Филипова

[club]