Имало едно време или как да открием приказка

Всяко дете обича приказките. Да слуша мама, кака или баба, които разказват за приключенията на приказните герои, да си фантазира, че живее в този вълшебен свят и да открива свои собствени вълшебни пътечки в света на приказките – това е едно от най-вълнуващите преживявания на детството. Всеки малчуган обаче се нуждае и от пътеводител в този наситен с вълнуващи истории свят, за да знае какво да очаква, ако затвори очички и се пренесе на гости на принцесите и вълшебните същества от приказките.

„Имало едно време…Пътеводител в света на приказките“ (изд. ФЮТ) е богато илюстрирано издание, което повежда за ръка малки и големи в магичния свят на любимите ни приказки. Чрез него децата ще открият тайните на някои от най-известните приказни герои, ще научат повече за техните хитрини и умения и ще натрупат безценен опит в ориентацията – било то в Дивия пущинак или в големия град. Техни верни помощници в разходката ще бъдат куп вълшебни същества като феникси и еднорози, които ще им помогнат да различават злите герои – тролове, вещици, великани – и да се пазят от действията им.

Освен интересни факти и истории, книгата – пътеводител е скрила в себе си куп прозорчета – изненади, зад които се крият отговорите на провокиращи въпроси, чрез които малчуганите запомнят по-добре събраната информация. Малки книжки с някои от най-обичаните приказки допълват удоволствието от приключението, което може да завърши само по един начин: „И живели щастливо до края на дните си!“.

Автор: Вал Стоева