Хитри идеи за фенове на поредици и не само (Коледа 2019)

Коледа наближава, а изборът на подаръци за децата може да се окаже изтощително занимание. Екипът на Detskiknigi.com много обича да помага на Дядо Коледа, затова ви предлагаме някои от нашите хитри идеи за подаръци. 🙂

Предложенията са разделени по възраст, обединени са от обща тема и задължително включват книги и допълнителни игри, играчки и забавни предложения, които се надяваме да усмихнат бъдещите си получатели. За ваше улеснение предоставяме линкове към електронни магазини, в които ще откриете предложенията ни. 

След предложенията ни за бебешоци и буболечета, продължаваме с идеите за фенове на поредици от 5 до 15 г. 

Мумини

Симпатичните хипопотамоподобни герои на Туве Янсон са очарователен пример за сплотено семейство, а гостоприемството, здравомислието, предпочитанията им към простичкия живот, малките ежедневни удоволствия и истинските приятелства могат да докарат усмивки на лицата на читатели от всякаква възраст.

Имате вариант да изберете:

Книгите ще намерите в Ozone.bg или в сайтовете на изд. „Пурко“ и „Жанет 45“.

Комбинирайте ги с LED лампа с Муминтрол, тефтер с госпожица Снорк, чаша за път, метален книгоразделител или значка с малката Мю (или с мама Муминка).

Хари Потър

Луксозните илюстровани издания от поредицата за момчето магьосник са превъзходен подарък сами по себе си, но можете да изберете и книга за Хари Потър с корици от Любен Зидаров или Джони Дъдъл.

За да осигурите пълно потапяне в магически свят на Дж.К. Роулинг, комбинирайте с  чаша Хедуиг, коледна чаша Хари Потър, минипъзел „Диагонали“, пъзел с Хитроумната карта. Отличен избор са и Lego комплектите, посветени на Хогуортс.

Още предложения на тема „Хари Потър“ ще откриете тук.

Море

След страхотните издания, посветени на „Пчелите“, „Дърветата“ и „Еверест“, занимателният речник „Море“ (изд. „Дакелче“) е новата ни страст! Невероятно забавна книга, която дава точни, разбираеми и забавни обяснения на различни “морски” думи, както и десетки идеи за творчески занимания – рисуване, сглобяване, експериментиране, театър, връзване на морски възли и какво ли още не.

Допълнете подаръка с чорапи на акули, чаша за сплитане на възли, пъзел „Вълшебно море“, морски шах с кораби, комплект „Направи си сам компас“, пъзел с ветроходен кораб, а защо не и комплект за шнорхелинг като дългосрочна подготовка за лятото.

Освен тези предложения, разгледайте и да изберете книжки, препоръчани от екипа ни във възрастовите категории – гарантираме, че ще откриете точната книга за вашето дете!

Не пропускайте и препоръките ни от предишни години – част от предложенията са абсолютно актуални! 🙂