Хенри и клубът

Хенри Хъгинс го спохождаха доста добри идеи, но някак си тези идеи винаги имаха свой начин да не се осъществяват по план…

Ако сте чели някоя от книгите на Бевърли Клиъри, вероятно познавате добродушния Хенри, който вечно се забърква в разни каши без да го е планирал. В книгата „Хенри и клубът“ (изд. „Милениум“) той изобщо не изневерява на стила си.

Всичко започва в един съботен октомврийски следобед, когато Хенри няма никаква работа. Докато дойде времето да разнася „Джърнъл“ из квартала, момчето трябва да си открие занимание. Дали да построи къщичка на кучето Рибси? Или пък къщичка на дървото? Хмм, защо ли пък да не се повози с мистър Гръмби до сметището в старата му вана? Всичко изглежда интересно, докато Хенри не разбира, че безвъзвратно ще изпусне времето за разнасяне на вестниците!

Препускането с градския транспорт из града е най-малкият проблем на момчето. По-лошото е баща му да не си помисли, че не може да му се гласува доверие, че е малък и безотговорен. А още по-зле е, че Хенри не успява да продаде нито един абонамент за „Джърнъл“!

Но възможности винаги има, особено след нанасянето на новата съседка – г-жа Пийбоди. Как обаче Хенри да почука на вратата й, да й обясни всичко за вестника и да я убеди, че си заслужава?

Животът на Хенри е наистина объркан. А когато към борбата с вестниците и строежа на къщичка в двора за него и приятелите му се прибави и присъствието на ужасната Рамона Куимби, която сякаш вечно се опитва да провали плановете на Хенри, нещата стават наистина напечени.

Ако има нещо, което особено силно ценя в книгите на Бевърли Клиъри, то е универсалността на историите, които звучат адекватно след толкова години. Макар да липсват смартустройства и децата да си играят активно навън, в действията си и в етапите на порастване те правят сходни неща, страдат или се терзаят за сходни проблеми, имат нуждата да чувстват обич и уважение по един и същи начин с днешните деца.

Не пропускайте да се запознаете и с останалите герои на Бевърли Клиъри – със сигурност ще се харесат както на вас, така и на децата ви.

Вземете книгата с код с кауза DK19 от

Ozone.bg, Ние, децата! или Booklover.bg

Когато купувате книги с този код, вие подкрепяте насърчаването на детското четене в България.