Грузулак – плъзни пак!

Срещите на децата и възрастните с Грузулак са незабравими! Дотолкова, че на родителите им се иска час по-скоро да представят чаровния в своята страхотия звяр и на най-малките. И това вече е възможно, отново благодарение на изд. „Жанет 45“. Адаптираният за малките ръце и любопитни очи „Грузулак. Дръпни, бутни, плъзни“  на Джулия Доналдсън превръща четенето в игра, а илюстрациите на Аксел Шефлър са все така изразителни и грабващи.

Познатото кафяво мишле се разхожда спокойно из гората, когато ненадейно пред него се изправя уж измисленият от самия него Грузулак.

„Олеле-е-е-е! Грузулак!

Съществувал все пак!“

Смелото дребосъче решава да се довери на бързия си и хитър ум и повежда гладния Грузулак със себе си. Те се срещат с лисицата, бухалът и змията, които изчезват уплашени веднага щом…видят мишлето. Оказва се, че малкият гризач хич не е безобиден, а даже твърде опасен! Та иначе защо по-големите животни се крият от него?

„Тръгвай! – казва мишлето. „Виж подире ми как

Всичко живо се скрива вдън земята от страх!“

Грузулак е толкова смутен, че решава да направи единственото, което явно е правилно – да избяга в гъсталака.

Книгата е създадена специално за малчуганите, съобразявайки се с възрастта им и силното им любопитство. Като плъзгат, издърпват или избутват елементите на книгата, те ще се потопят в дивата гора, а героите пред тях ще оживеят! Няма нужда от безпокойство – страниците и елементите са качествени и здрави, така че децата могат свободно да си взаимодействат с книгата и да се насладят на играта с нея.

Текстът е в превод на Манол Пейков и е достатъчно достъпен и кратък, за да задържи вниманието и интереса на слушателите. Разбира се, историята за мишлето и страшния Грузулак е съкратена и опростена. Така обаче мъниците ще имат възможността да се влюбят в косматите герои, докато пораснат достатъчно, за да се насладят на цялата приказка.

Прочетете отзива ни за оригиналната грузулашка книга и нейното продължение и чуйте какво казва детето на Грузулака с гласа на Вал Стоева. Забавлението е гарантирано!

 

Вземете книгите с код DK19 от Ozone.bg или Booklover.bg

Когато купувате книги с този код, Вие помагате

за насърчаването на детското четене в България.