Госпожа Армитидж. Кралицата на пътя

Куентин Блейк е известен като любимия илюстратор на Роалд Дал. Но освен да илюстрира, сър Блейк умее и да пише чудесни детски книги. Такъв пример е „Госпожа Армитидж. Кралицата на пътя“ (изд. „Ентусиаст“), която излиза за пръв път на български език.

Един ден госпожа Армитидж получава писмо от чичо си Козмо. В него той обявява, че се е сдобил с нов мотоциклет и й подарява старата си кола. Заедно с вярното си куче Брейкспиър, госпожа Армитидж излиза да я изпробва. По време на разходката колата се оказва без тасове, калници, броня…

Финалът е изключително забавен и ще се хареса както на децата от 4 години нагоре, така и на родителите им. Великолепното чувство за хумор на сър Блейк е идеално видимо и в текста, и в илюстрациите му. Те са в добре познатия му стил, но акварелните цветове ни го представят в по-различна светлина (илюстрациите към книгите на Роалд Дал са отпечатани черно-бели).

„Госпожа Армитидж. Кралицата на пътя“ (изд. „Ентусиаст“) е с отлична полиграфия – хартията е плътна и цветовете на илюстрациите изпъкват отлично, а кориците са твърди, независимо от малкия обем на книгата (32 страници). Преводът е поверен на Катя Перчинкова.

Ако се чудите какво да подарите на малки и големи почитатели на добрия английски хумор и автомобилите, не пропускайте изданието за госпожа Армитидж – гарантирано ще постигнете фурор!

Откъс от книгата ще откриете тук.

 

Вземете книгата с код DK19 от

Ozone.bg, Ние, децата! или Booklover.bg

Когато купувате книги с този код, помагате и на нас да продължаваме да четем и препоръчваме книги за Вас.