Фортисимо Фамилия представя „Лешникотрошачката“ предколедно

Приказката с най-разпознаваемата и обичана празнична музика на Чайковски, „Лешникотрошачката”, ще представи отново на сцената на зала “България” Фортисимо Фамилия. Майсторите в занаята си маестро Максим Ешкенази и Софийска филхармония са подготвили страхотен празничен концерт за децата на 23 декември от 11:30 часа.

Историята за малката Клара и нейната вълшебна Коледа и този път е поверена на артиста Теодор Елмазов, в ролята на Дроселмайер и на балерината Ангелина Гаврилова, в ролята на Кралицата на мишките. Разнообразието в приказния сюжет на “Лешникотрошачката” позволява на диригента и на оркестъра да разгърнат цялото богатство на таланта си в огромната палитра от музикални изразни средства. Малките балетисти от Националното училище за танцови изкуства също ще станат част от концерта.

Концертът е подходящ за деца над 3 години, а билетите за всички концерти на Фортисимо Фамилия са в продажба и могат да бъдат закупени на касата в зала “България”, както и онлайн в сайтовете на Софийска филхрамония, ticketsbg.com, eventim.com.

Докато чакаме концерта, можем да си припомним историята на „Лешникотрошачката“ (изд. Софтпрес), разказана с красивите илюстрации на Ана Григориев или пък интерпретацията на Нюйоркския балет и Валерия Докампо (изд. Студио Артлайн).