Фортисимо Фамилия разказва “Приказка за Шехерезада”

В предпоследния си концерт за сезон 2018/2019, „Фортисимо Фамилия“ канят малките слушатели на „Приказка за Шехерезада“. Концертът по традиция е в Софийска филхармония, датата е 14 април 2019 г., а началният час на концерта – 11:30.

Симфоничната сюита “Шехерезада” е музикална съкровищница. Завещана ни е от руския композитор Николай Римски-Корсаков, базирана на приказките от “Хиляда и една нощ”. Историите на арабската красавица придобиват ново значение, попадайки в музиката. Тази оркестрална композиция комбинира два много типични елемента от руската музика, характерни в частност и за музиката на композитора: ослепителна, пъстра оркестрация и ориентализъм.

Първото изпълнение на творбата се е състояло на 22 октомври 1888 г. в Петербург под диригентството на Римски-Корсаков. На 14 април в зала “България” „Шехерезада“ ще може да бъде чута под диригентската палка на Мартин Пантелеев. Присъщо за концертите на „Фортисимо Фамилия“, актьорите Мая Бежанска и Иван Юруков ще поведат слушателите в мистичната приказка, но и ще добавят интересни факти от живота на Николай Римски-Корсаков.

“Шехерезада” е предпоследният концерт за сезон 2018/19 на Фортисимо Фамилия. Остава само още един концерт- ”Детска филмова музика” на 19 май, отново на същото място и в същия час.

Билетите са в продажба на касата на зала “България”. Както и онлайн на: www.sofiaphilharmonic.com, www.eventim.bgwww.ticketsbg.com.