Фондация „Детски книги“ с номинация за конкурса на Национална мрежа за децата

За дванадесета поредна година Национална мрежа за децата връчва наградите “Златна ябълка”, за да отличи личности, организации и институции, допринесли за защита правата на децата и за подобряване на тяхното благосъстояние. Основна цел на наградите е да откроят и популяризират добрите практики от всички сфери на детския живот. През 2022 фондация „Детски книги“ фигурира сред номинациите в конкурса за втори път от неговото учредяване.

Наградите „Златна ябълка“ се присъждат за положителни примери в следните шест направления – Герой на децата, Детска организация, Училище и детска градина, Журналист, Община, Благотворител. Гласуването за номинациите от първите две категории е публично и всеки човек има право да подкрепи както личност, така и организация, чиято дейност намира за полезна и заслужаваща внимание. Номинациите в останалите четири категории се оценяват от компетентно жури. По традиция получилите най-много гласове в конкурса на НМД ще бъдат обявени на първи юни, Международен ден на детето.

Първата номинация на „Детски книги“ за приза „Златна ябълка“ е направена през 2020 г., когато е добавена и самата категория „Детска организация“ в регламента на провеждания конкурс. Тази година „Детски книги“ е част от претендентите на наградата за втори пореден път. Пълният списък на лицата, институциите и фондациите, включени в настоящото издание на конкурса, ще откриете на този адрес. Линиите за гласуване ще бъдат отворени до полунощ на 18. май 2022 г.