Фин в джунглата

Фин е симпатично хлапе с ужасно разхвърляна стая и богато въображение. Той обича да мечтае и докато спи, и докато си търси нови приключения. Освен това е доста палав, но пък е чудесен приятел. Тъкмо заради смелостта и приятелството му той е новият ни участник в „Зелената седмица“.

Книжката „Фин в джунглата“ започва с крясък на бащата на момчето, настъпил блокче от „Лего“. Разхвърляната стая определено създава проблеми, а в нея се крият какви ли не чудеса… Фин приема предизвикателството да я почисти и случайно се натъква на забравения си детективски комплект, с който да лови престъпници.

Първата жертва е сестра му Фани – запалена почитателка на книгите. Втората – цветята на мама. След лекия неуспех момченцето се отправя към шубрака и неусетно се озовава в джунглата. А там го чака истински престъпник! Той не е алигатор, не е и отровна змия, а дървосекач от плът и кръв. Дървосекачът се опитва да унищожи дървото за спане на орангутана Юба и само Фин може да го спаси!

   

Малката шарена книжка разказва не само за приятелството, но и за ужасните последици от действията на хората. Без да се замислят дори, те са готови да секат дърветата, да прогонват животните от домовете им и да унищожават природните богатства. Текстът е поднесен приятно – тъкмо като за малчугани-изследователи, а чудните илюстрации допълват по подходящ начин действията на малкия Фин – спасителя на джунглата.

Не пропускайте и другите ни книги от „Зелената седмица“: илюстрованата енциклопедия „Земята“, „Малката Божана в деня на боклуците“ и „Джордж и Големият взрив“.

Автор: Вал Стоева