Феята от захарницата превзема театъра

Новата година идва с дарове – голяма порция вълнения за изживяване, връзка с ключове към тайни светове, ценни книги, търпеливо очакващи своя час. Имаме хиляди поводи за нетърпение – като постановката за феята Ванилия, която предстои още тази зима! Романите, посветени на героинята на Катя Антонова, се радват на нечуван успех у нас – над 70 000 отпечатани копия и безброй срещи в различни населени места. Само след няколко месеца любимата фея на българските деца ще стъпи и на сцената на театър „Сълза и смях“, за да продължи да ни разсмива до сълзи – така, както само тя умее.

Репетициите за ванилената постановка текат с пълна сила. Неин режисьор е Елза Лалева, а сценограф – Петя Караджова. Композитор е Константин Цеков, а за мултимедията отговаря Димитър Сарджев. Актьорите, готови да оживят книгата, са Елеонора Иванова, Йоaнна-Изабелла Върбанова, Мартин Петков (гостуващ актьор), Мила Банчева, Николай Върбанов, Николай Димитров и Юлиян Малинов. Премиерата ще бъде през февруари, а дотогава деца и родители ще продължават да се завръщат към:

За по-нетърпеливите обаче е предвидено и друго сладко удоволствие – пета и последна книга от знаменитата поредица. След първото си представяне днес тя тръгва по книжарници, училища и домове, за да смае и разведри децата на от 5 до 10 години. Какво ще намерим във „Ванилия Величественова Всемогъщова“? Издателство „Рибка“ открехва завесата.

– – –

„В нея ще откриете отговорите на толкова важни въпроси. Включително – на най-важния: ВАНИЛИЯ НАИСТИНА ЛИ СЪЩЕСТВУВА?

Ще разберете има ли дума „сотла“ и какво означава тя. Ще се запознаете с КАН и ще посетите стая, пълна с еднорози. Ще видите как едно невзрачно момиче се превръща в звездата в училище.

История за приятелството, за предателството, за доброто, за злото и за това колко важни могат да бъдат скрънчито и… худито! А дали сбъднатите мечти ни правят по-добри хора?“

– – –

Не знаем дали сбъднатите мечти ни правят по-добри хора. Ще изчакаме до февруари, за да разберем. А вие не чакайте и се запознайте с Ванилия още днес!

Снимка на корицата: Милена Едвиг за „Seen“