Ейми разговаря с животните: Четириноги детективи

Ейми е приятна млада госпожица, притежаваща необикновена дарба – умее да говори с животните. „Талантът“ й се дължи на огърлица с висулки във формата на лапички, която момичето пази зорко. Освен да говори с животните, Ейми е и член на Съвета на остров Клеймъркин, грижещ се за интересите и защитата на пернати, рогати и четирикраки.

В книгата „Четириноги детективи“ на остров Клеймъркин, където живее Ейми, се случват странни неща: първо изчезва пръстенът на майка й, после – брошката на Флора, а накрая и яйцата на кокошките Хоуп, Фейт и Чарити. Докато се грижи за животните на леля Флора, Ейми решава да разкрие тайния крадец. Възможно ли е кражбите да са свързани? Това се наемат да разгадаят членовете на специалния животински съвет.

С помощта на умния папагал Платон, фен на Шерлок Холмс, приятелите разгадават кой е крадецът и му устройват засада. Яйцата на кокошчиците може и да са спасени, но Ейми и животните са изненадани – все пак май няма връзка между кражбите на бижута и яйца!

Важните събития изискват решителни мерки и съветът е принуден да действа! Къде се крие брошката на Флора и как се издава животинска заповед за обиск, ще ви разкаже самата авторка Даяна Кимптън. Насладете се на прелюбопитното разследване на малкото момиче, на приятното оформление на книжката и на едрия шрифт, подходящ и за по-неуверените читатели. А аз ще поема към следващото приключение на Ейми и приятелите й!

Автор: Вал Стоева