Джеф Кини, създателят на „Дневникът на един Дръндьо“, пристига в България

Любимият на милиони деца по цял свят дръндьо и неговият създател Джеф Кини пристигат в България!

От 14:00 часа на 5 декември 2019 г., в зала 3 на Националния дворец на културата Кини и героят му ще се включат в „Шоуто на един Дръндьо представя Снегояд“ с главни герои децата на България. След шоуто Джеф Кини ще раздава автографи на българските почитатели на поредицата „Дневникът на един Дръндьо“ (изд. „Дуо Дизайн“), гости на шоуто.

Билети могат да се купят от Билетен център НДК и онлайн на www.tickets.ndk.bg.

Ето и интересната покана, подготвена специално за почитателите на поредицата от българския екип на дръндьо:

„Имало едно време едно малко момче на име Джеф. Момчето растяло и четяло, четяло и растяло и ето че един ден малкото момче осъзнало как, докато четяло, се е превърнало в младия господин Джеф Кини. Младият господин продължил да чете, но докато си четял, разбрал, че вече е пораснал толкова много, за да се нарича г-н Кини.

Порасналият г-н Кини пак четял, но скоро осъзнал колко много му липсва малкият Джеф. Той всъщност бил голям, но дълбоко в себе си още носел детското. И от спомен на спомен г-н Кини започнал да рисува детството си. Рисувал ли, рисувал по спомени – понякога драсвал картинка, понякога пишел история. Драскулка след драскулка скоро се появил и образът на дръндьото.

Отначало дръндьото бил малко объркан, защото, докато пишел, се питал: ама това всъщност историята на моя живот ли е, или хрониките ми? И си рекъл: защо пък да не си водя един ДНЕВНИК? Така се появил ДНЕВНИКЪТ на един дръндьо – донякъде бил дневник, но всъщност бил роман в картинки.

И понеже нашият герой бил не просто дръндьо, а любопитен дръндьо, се отправил с дневника си на едно голямо приключение. Може би на най-голямото приключение в живота си. Първо се поразходил из Съединените американски щати. После му хрумнало, че щом може да пътува от щат на щат, защо да не попътува от държава в държава. Не след дълго вече пътувал от континент на континент и разказвал сладкодумно картинка след картинка, история след история.

Скоро се появил и в България. Отначало с плахи стъпки засричал на български ДНЕВНИКЪТ на един дръндьо. Но скоро осъзнал колко забавно е да разказваш притчи на български език, и ето че за първи път споделил за големия си брат в РОДРИК КОМАНДОРИ. Докато се препирал с Родрик, ЧАШАТА ПРЕЛЯЛА. Не след дълго станало напечено не за друго, а защото настъпили ГОРЕЩНИЦИ. А там някъде се спотайвала истината, но не коя да е истина, а ГРОЗНАТА ИСТИНА.

За малко дръндьото се озовал В ПЛЕН НА СНЕГА. Но бързо осъзнал колко трудно понякога е да сте само двама, и затова споделил в ДВАМА СА МАЛКО, ТРИМА СА МНОГО. И си рекъл: може би е само въпрос на КОФТИ КЪСМЕТ? И след толкова много премеждия осъзнал, че фразата ИСКАМ ВКЪЩИ е най-добра за него в момента. Вкъщи, вкъщи, ама по кое време. Може би в ДОБРОТО СТАРО ВРЕМЕ? Да, ама не, не било старото време, а сегашното време и дръндьото бил вече ПОД ПАРА. Затова се замислил за СЕМЕЙНА ИДИЛИЯ…

Така книжка подир книжка стигнахме и до ШОУТО на един дръндьо, в което самият Джеф Кини ще ни порисува, ще ни заинтригува и ще ни забавлява с новата си история СНЕГОЯД. А в главната роля ще си ти, мили читателю, защото кой не обича да чете забавни истории и да разлиства изумителни картинки.

ШОУТО на един дръндьо представя СНЕГОЯД на 5 декември в зала 3 на Националния дворец на културата. Надяваме се да празнуваме заедно в рими и картини СНЕГОЯД, мили четящи деца! Защото светът е пълен само тогава, когато са изпълнени детските мечти. А една мечта се превръща в реалност, когато самият автор ни я разкаже.

Очакваме вашите усмивки, а може би и рисунки, защо не и интересни костюми, за да посрещнем дръндьо и неговия създател Джеф Кини за първи път в БЪЛГАРИЯ!

Ваши приятели,

Българският екип на дръндьо“