Две български книги, номинирани в „Бисерче вълшебно“ 2015, отличени в престижен каталог

През 2015 г. фондация „Детски книги“, организатор на наградата „Бисерче вълшебно“, постави началото на сътрудничество с най-голямата детско-юношеска библиотека в света – Deutsche Jugendbibliothek в Мюнхен.

Освен богатите книжни колекции на езици от цял свят, библиотеката е съставител и на един от най-престижните каталози в областта на детско-юношеската литература – каталогът White Ravens. В него всяка година екип от специалисти в сферата на литературата за подрастващи подбира 200 заглавия, които биват представяни на най-голямото книжно изложение във Франкфурт, а на следващата година – и на специализираното изложение за детско-юношеска литература в Болоня.

През 2015 г. фондация „Детски книги“ изпрати за рецензия в каталога White Ravens 2015 всички заглавия от български автори, номинирани в наградата „Бисерче вълшебно“ 2015. С огромна радост съобщаваме, че „Лапи“ на Т. Яна Якова (изд. „Жанет-45“) и „Книга как се прави“ на Ася Колева (изд. „Бяла лодка“) са включени в престижното издание.

Всички отличени заглавия от цял свят можете да откриете тук. Припомнете си ревютата ни за „Лапи“ и „Книга как се прави“, прочетете интервютата с Т. Яна Якова и Ася Колева и се гответе за награда „Бисерче вълшебно“ 2016!