„Добросъците“ стъпват на китайския пазар

Приказката-игра „Добросъците“ на детски писател Никола Райков ще бъде издадена в Китай, съобщи самият той. Договорът с китайското издателство Haitian Publishing House за разпространението на книгата вече е факт.

„Добросъците“ е фантастична приказка-игра, която може да запалва въобръжението на децата. Мисля, че малките читатели в Китай ще се влюбят в нея“, коментира Чен Шаоянг от издателството.

„Добросъците“ вече спечели любовта на българските деца и получи наградата „Бисерче вълшебно“ 2017 в категорията „Иноватори“ с 648 гласа на деца от цяла България.

Любопитно е, че книгата ще бъде преведена директно от български език от Лин Юсян, която завършва българистика в университета в Пекин.

„Аз усещах чистота, игривост и спокойствие докато четях книжките на Никола, все едно че се завърнах в детството си. Детската душевност няма международни граници, защото всеки от нас е част от Човечеството“, коментира тя.

Младата китайка вече е превела доброволно и значителна част от „Голямото приключение на малкото таласъмче“, която вече е публикувана в Латвия.

Илюстрациите в книгата са дело на Мая Бочева, която споделя:

„Новината, че „Добросъците“ на Никола Райков, чиито приключения нарисувах, ще бъдат отпечатани в Китай, ме зарадва много. Особено след като книгата спечели „Бисерче вълшебно“ и беше една от любимите на българските дечица. Пожелавам ѝ същия успех и сред китайските деца!“

Никола Райков е добре познат на българските деца като автор на приказките-игри „Голямото приключение на малкото таласъмче“, „Още по-голямото приключение на малкото таласъмче“, „Добросъците“ и „Приказка от два свята“. Последният му реализиран проект е настолната игра „Таласъмски истории“, която се превърна в незабавен бестселър.

Повече за книгите на Никола Райков можете да научите на сайта prikazka-igra.com.