„Добросъците“ на Никола Райков с рекордни поръчки за 24 часа

Новата приказка игра на Никола Райков, „Добросъците“, събра повече от 300 поръчки през интернет само за първите 24 часа от пускането си в продажба, съобщава сайтът „Аз чета“. Предварителните поръчки надвишават 500 копия броени дни преди официалната премиера.

Книжката се продава само чрез интернет, а авторът й я е пуснал свободно за сваляне на сайта prikazka-igra.com, което прави успеха още по-впечатляващ.

„Добросъците“ позволява на децата сами да избират хода на историята и представя приключенията на няколко малки „добросъка“. Фотьойльонката Фифита, прахоядът Смук-смук и електрушката Жужка се отправят на незабравимо пътешествие из дебрите на един човешки апартамент.

Книгата е съвместна разработка с една от най-обичаните детски художнички в България – Мая Бочева, която е работила за списание „Дъга“. Тя е многократен носител на първа награда на международния фестивал „Компютърно пространство“ и идеен създател на първото по мащаба си българско мобилно приложение за деца „Кой светна луната?“.

Райков е автор на първите по-рода си приказки игри „Голямото приключение на малкото таласъмче“ и „Още по-голямото приключение на малкото таласъмче“. Със своите книги печели над 10 награди и номинации, включително и най-престижната награда за детска литература в България „Константин Константинов“. Електронните издания на книгите му се превеждат от доброволци по цял свят, а наскоро „Голямото приключение на малкото таласъмче“ бе публикувана и в Латвия.