Digital Kids Conference: Важно е съдържанието

Днес, за да се достигне до децата и за да се удовлетворят техните нужди, става все по-важно да се акцентира върху съдържанието и е от изключително значение да се използват предимствата на дигиталните технологии, сочат данните от Digital Kids Conference 2013, предаде Publishers’ Weekly.

Конференцията се състоя в конгресния център Javits Center в Ню Йорк, едновременно с Американския международен панаир на играчките. Digital Kids Conference 2013 се провежда за втори път под егидата на Engage Digital – компания, която специализира в организирането на подобен род събития, касаещи обвързаните с новите технологии индустрии.

„Ето срещу какво сме изправени“, коментира вицепрезидентът на дигиталния маркетинг в Хасбро (Hasbro) Виктор Лий, oчертавайки съвременните размери на дигитализацията:

Потребителите на компютърни и мобилни устройства гледат 4 милиарда клипчета в YouTube всеки ден. Те качват 60 минути видео на секунда, като така качените клипчета за последните 30 дни в сайта са повече, отколкото общият брой на материалите на ABC, CBS и NBC взети заедно, излъчени за последните 60 години. Междувременно потребителите на Facebook – повече от жителите на всяка страна (с изключение на Китай и Индия) – качват 250 милиона снимки и сменят 13,5 милиона профилни снимки на ден.

Като се вземе предвид, че 60% от онлайн клипчетата събират под 500 гледания, а 90% събират под 5000, Лий смята, че изследването на детската реакция към дадено съдържание е в основата за изграждането на правилна дигитална стратегия. Той също подчертава важността на добрия и уникален стил на разказване, такъв, който не може да се копира или открие в други издания, както и многоканалната реклама. „Добре е да възприемете дигиталната технология, но трябва също да я разбирате“, допълва Лий.

Изпълнителният директор на компанията за виртуални книги и списания Dubit Иън Даутуайт е на мнение, че „трябва да се намери есенцията на книгата, на това какво се случва в нея, и то да бъде предадено така, както днешните деца очакват да го получат.“

Според проучванията на Dubit малчуганите възприемат онлайн изданията по нелинеен начин, а също – обожават допълнителната информация като рецепти, карти и пр. Те често виждат сюжета като игра, а дигиталните технологии могат да осигурят жадуваните допълнения, използвайки сюжета на книгата като основа.

„Не става дума за заменяне на книгата, а за нейното развиване“, коментира още Даутуайт.

Автор: Мая Коларова