„Детство мое“ е темата на Drawing Day 2019

Oт десет години всяка първа събота на юни отбелязваме „Drawing Day, България, да рисуваме заедно!“. Тази година инициативата ще се проведе на 01.06.2019 г. от 10.30 до 12.30 ч. в Пловдив, в парка до Младежки център /зад Кулата на Гребна база, до Детския кът/. Темата е „Детство мое“.

„Всяка група има различно място, време и организация, но всички публикуват на страницата на събитието, защото идеята е да споделим своите творби със света. Елате да рисувате със семейството си, приятели и непознати! Забравете за проблемите и задълженията – подарете си време, за да бъдете заедно!“, приканва Мария Петрова – създател и организатор на събитието за България, доброволец и водещ за Пловдив.

Всяко дете ще получи награда за своята рисунка в 12.30 ч. от Петър Зехтински, директор дирекция „Спорт и младежки дейности“ – Община Пловдив, която осигурява материалите. Играчките за участниците в Drawing Day са осигурени от фирма „БАРТ“, които са спонсори на Центъра за работа с доброволци.

Организатори са „Лео клуб – Пловдив“, „Лайънс клуб – Филипополис“, СНЦ „Писалка и перо“, Центъра за работа с доброволци към РНБ „Иван Вазов“ – Детски отдел, Младежки център, „Спорт и младежки дейности“.

Повече информация за събитието можете да намерите във фейсбук www.facebook.com/drawingdayBG/ и
www.facebook.com/zaednovbibliotekata/.