Детското четене в „Аз игрА-Я със Сиела” завършва с четене на Иван Лечев

Тази сряда, 20 април, от 18:30 часа музикантът Иван Лечев ще чете в книжарница „Сиела – Ректората” от любимата си детска книга „Алиса в Страната на чудесата”.

На 16 април писателят Михаил Вешим почете стихове на Марко Ганчев на ученици в книжарница „Сиела – Ректората”, след което заедно поговориха за книгите, които трябва да четат в училище, както и за тези, които наистина им се четат. Следобеда на същия ден Саня Армутлиева прикова вниманието на децата в книжарница „Сиела – Витоша” със стихове от поредицата „За кучета и котки” и откъс от „Копче за сън” на Валери Петров.

В неделя журналистът Георги Тошев чете забавни откъси от „Пипи Дългото чорапче”, като помоли малките си гости да му нарисуват червенокосата героиня. Някои рисунки се получиха съвсем като оригиналните илюстрации.

Кампанията „Аз игрА-Я със Сиела” цели да насърчи любов към книгата още в ранна детска възраст, показвайки, че четенето може да бъде забавно. За целта известни лица от българската музикална, театрална, литературна и телевизионна сцена се присъединяват към инициативата, а всички книги за деца и тийнейджъри на издателство „Сиела” могат да бъдат закупени с отстъпка от 20 до 50 % в книжарници „Сиела” и на www.ciela.com от 1 до 30 април включително.