Detskiknigi.com с нов дизайн и функционалности

В началато на март 2019 г. сайтът Detskiknigi.com отпразнува своя седми рожден ден. На седем години повечето деца започват нов, различен и вълнуващ етап от живота си, който да им помогне да се превърнат в най-добрата версия на себе си.

На 7 години сайтът ни също поема по нов път към превръщането си в истински компас за възрастните в света на детските книги и техен помощник в отглеждането на читатели. Първата крачка е направена: сайтът е с нов, по-удобен и по-красив дизайн. Него, както и новото лого и визуална идентичност, дължим на Надежда Георгиева от „Сито студио“, а шрифтът Kometa, който използваме, е разработен от Кирил Златков.

Екипът ни продължава да работи активно и, както досега, на сайта ще можете да следите:

  • информация за различни изследвания за развитие на грамотността;
  • предлаганите от екипа ни работещи решения на проблема с функционалната неграмотност на българските деца и младежи, които съобразяваме с нашите условия;
  • информация за партньорствата ни с библиотеките, с които целим да покажем колко са активни и да ги подкрепим в тяхното развитие и осъвременяване, така че да отговорят на нуждите на малките читатели;
  • новини и интересни събития от света на детското книгоиздаване.

Знаете ли, че… ревютата на книги, които откривате при нас, са за прочетени от екипа ни заглавия?

Вече седем години екипът ни чете внимателно заглавията, които излизат на пазара. Докато тече задълбоченото четене, „напасваме“ текстовете към групи читатели спрямо възрастта, населеното място, нивото на уменията за четене и други критерии, които подпомагат превръщането на децата в четящи личности. Благодарение на задълбочените познания за предпочитанията и нуждите на децата в България, които следим чрез работата си на терен и чрез Награда „Бисерче вълшебно“, успяваме да поставим книгите в подходящата възрастова категория и да предложим на възрастните идеи за работа с читателите по отделните заглавия като подходящите теми за разговор.

В новия сайт ще продължите да намирате представяния на прочетени от екипа ни детски и юношески книги, като ще продължим да поставяме фокуса върху интересите, нуждите и възможностите на младите читатели/слушатели от 0 до 16 г., така че да ви улесним в търсенето на подходящи четива за Вашите деца. В следващите месеци обаче екипът ни ще работи усилено, за да Ви предложи нов формат на ревютата. Той ще дава систематизирана за преглеждане и оценяване информация за всяко четиво, така че възрастният (родител, учител, библиотекар, др.) да може бързо и лесно да прецени доколко то е подходящо за детето.

Финалната стъпка ще бъде превръщането на Detskiknigi.com в компас за възрастните в света на детските книги чрез създаването на специално разработена търсачка.

Новост за Detskiknigi.com е и възможността читателите, които са харесали книга за деца или възрастни чрез нас и желаят да я притежават, да си я набавят от електронната книжарница Ozone.bg, като получат отстъпка с въвеждането на промо код, посочен под всяко представяне на книга. Покупките чрез код подпомагат и на нашата дейност, която вършим с внимание и отношение към децата всеки ден.

Докато вървим по трудния път към желания резултат, ще се радваме да получаваме от Вас обратна връзка, коментари, препоръки и критики на editors@detskiknigi.com, за да можем да направим сайта такъв какъвто ще бъде най-удобен и полезен за Вас и децата Ви.