Детски празник за 2. април в Добричката библиотека

На 2 април 2015 г., по повод Международния ден на детската книга и 210 години от рождението на Ханс Кристиан Андерсен, в Регионална библиотека „Дора Габе” се проведе празнично утро с деца от ЦДГ № 9 „Пчеличка”. Ето какво ни разказа за детския празник главен библиотекар Галя Маринова:

„В Интерактивния кабинет на библиотеката, Похода на книгите откри г-жа Добринка Митева, главен библиотекар, която приветства децата, подари им детски книжки и им пожела да посещават редовно библиотеката, за да се срещат често с книгите и да черпят знания от тях. Г-жа Тонка Иванова, библиотекар от сектор „Работа с деца”, запозна гостите с програмата на стартиралия Маратон на четенето и обяви новата инициатива на библиотеката за провеждане на Конкурс за детска рисунка на тема „Библиотеката през моите очи”. Конкурсът е по повод 65-годишнината от създаването на библиотеката.

В рамките на празника се проведе парад на приказни герои, както от Андерсеновите творби, така и от други любими приказки. Специалните костюми и артистичните умения на децата забавляваха публиката, която трябваше да отгатне кои герои от коя приказка са. Децата демонстрираха колко добре познават детските произведения, също толкова добре се справиха и с последвалата викторина за приказките на Андерсен. Възпитаниците на ЦДГ №9 отговаряха правилно на задаваните им въпроси, като често изпреварваха края на въпроса. Много забавление и детски усмивки съпътстваха Похода на книгите.

Децата поздравиха гостите с песнички за пролетта и предстоящия празник Великден, а в края на събитието библиотекарите почерпиха децата с лакомства.“

Вие също можете да ни разкажете за отбелязването на Международния ден на детската книга във Вашата библиотека, училище или детска градина на editors@detskiknigi.com.