Детски конкурс на тема: “Библиотеката – моят остров на съкровищата”

По случай 60-годишния си юбилей Регионална библиотека „Сава Доброплодни” гр. Сливен ще проведе литературен конкурс и конкурс за рисунка на тема “Библиотеката – моят остров на съкровищата”.

В двата конкурса могат да участват деца и юноши от 7 до 19 години, разпределени в три възрастови групи: 7–10 години, 11–15 години, 16–19 години. Всеки участник има право да представи:

  • до 2 литературни творби (разказ, приказка, стихотворение), които да са създадени специално за конкурса и да не надхвърлят обем от 5 страници;
  • и/или до 2 рисунки с размер 35х50см., рисувани с акварелни или темперни бои.

Текстовете за литературния конкурс трябва да бъдат изпратени на email: reglibsliven@iradeum.com, а рисунките на адреса на библиотеката 8800 гр. Сливен, ул. “Никола Карев” № 1, Регионална библиотека “Сава Доброплодни” (за конкурса за рисунка).

Компетентно жури ще определи най-добрите творби, които ще бъдат публикувани в сборник.

Крайният срок за участие е 20 декември 2014 г.

Организаторите насърчават малките си читатели с думите:  “Любопитно ще бъде да разкажете и за знанията, които сте получили в библиотеката, за новите идеи, интереси и хобита, провокирани от досега ви с постиженията на науката и технологиите, за приятелствата родени в библиотеката. Изберете най-вълнуващата история и я представете със слово или чрез рисунка.”

Повече информация на сайта на Регионална библиотека „Сава Доброплодни”.