Детективите Агата и Лари разследват убийство в Париж

Агата и Лари са герои на сър Стийв Стивънсън. Лари е на четиринайсет, учи в престижно лондонско училище за детективи и е ужасно мързелив. Често бъдещето му на детектив виси на косъм и ако не е братовчедка му Агата, досега да са го изхвърлили стотици пъти.

Агата Мистъри пък мечтае да пише криминални романи. Тя живее във вила „Мистъри Хаус“ с иконома г-н Кент и със сибирския си котарак Уотсън. За да стане наистина добра в писателската кариера, младата дама чете изключително много и трупа най-различна информация в чекмеджета на паметта си. Тъкмо тези чекмеджета се отварят в точния момент, за да помогнат на детективите да разгадаят заплетените случаи, поверени на Лари. А ето къде ще ни отведе книгата „Престъпление в Айфеловата кула“ (изд. ФЮТ)…

Ваканция в Париж през зимата? Звучи чудесно, особено ако не се налага да учиш, да разследваш случаи и да киснеш на противна лекция по декриптиране. Това решава и Лари, когато саботира участието си в учебната дисциплина и се отправя към жилището на брат си Гаспар във френската столица. Докато чака влака, минаващ под Ламанша, младият детектив се натъква на учителя си УМ60. Тази среща не е никак щастлива за преподавателя и той се оказва… в болница с гипс! Но кой ще разследва тайнственото убийство на руския дипломат Василий Прочнов, убит насред центъра на Париж в ресторант в Айфеловата кула? За да запази мястото си в училище „Ай Интернешънъл“, Лари Мистъри поема задълженията на своя учител.

Случаят с мистериозното убийство се оказва твърде заплетен дори за Агата. Много заподозрени, никакви явни мотиви за смъртта на руснака и една фраза, по която трябва да бъде разкрит престъпникът – „Червена роза“. Двете деца и икономът се впускат в шеметно препускане из парижките улици под напора на силния вятър и снега, за да спасят репутацията на Лари.

Боксьор, кулинарна критичка, влюбена двойка – кой може да желае смъртта на Василий Прочнов? С помощта на свръхмодерните очила на УМ60 и неговия Айнет децата проникват в бази данни, сканират информация и търсят връзката между червената роза и отровния стрихнин. А убиецът ще се окаже най-малко очакван! Затова не пропускайте да задействате детективските си умения и се впуснете в разследването с Агата и Лари – със сигурност ще научите доста нови неща!

Книгата „Детективите Агата и Лари: Престъпление в Айфеловата кула“ е част от кампанията „Читателска щафета 4: Ловци на приключения“. Не пропускайте да научите как да се включите в нея и да си спечелите колекционерска значка и големи награди, осигурени от Ozone.bg!

Тук ще откриете и другите книги от поредицата.

Автор: Вал Стоева