Демонстрация на практически програми за трениране на успешни учители и родители

Издателство „Колибри” Ви канят на демонстрация, отворена за широката публика, на практическите програми „Трениране на успешни учители“ (ТУУ) и „Трениране на успешни родители“ (ТУР) на д-р Томас Гордън, автор на едноименните книги. Демонстрацията ще се проведе на 24 април от 18.00 до 20.00 ч. в книжарница „Гринуич“, бул. „Витоша“ № 37, София.

Презентацията има за цел да запознае аудиторията със световно утвърдени модели и методологии за създаване и поддържане на продуктивна учебна среда и за постигане на по-голяма близост между родители и деца.

Инициативата е ориентирана към потребностите на експерти и мениджъри в сферата на образованието и социалните дейности, учители, възпитатели, преподаватели във висшите училища, специалисти в областта на неформалното образование и родители на деца от всички възрасти.

Какво е ТУУ и ТУР?

Защо учители и родители имат нужда от обучение ?

Каква е ролята на родителите в образованието на децата им?

Какви са ползите и съответно ограниченията, които тези методи имат?

Има ли разлики в прилагането на уменията, които се усвояват в програмите  в различните части на света?

На тези и други въпроси ще отговори гост лекторът Стийв Емънс, треньор с над 35-годищен  опит в обучението на родители, учители и професионални кадри по света. Психологът Юлия Попова ще представи философията и основната концептуална рамка на двете програми. Сертифицираните обучители за България ще направят пред публиката конкретни демонстрации  по двете програми.

Д-р Томас Гордън (1918–2002) е номиниран три пъти за Нобелова награда за мир, носител е на златния медал на Американската асоциация  на психолозите и е основател на Gordon Training International, както и дейността и мисията на представителството в България.

За допълнителна информация можете да следите фейсбук страницата на събитието – https://www.facebook.com/events/226531667538964/.