Дари детски книги за „Пътуващите сандъчета“

Фондация „Детски книги“ е координатор на успешния проект „Пътуващите сандъчета“ на Българска библиотечно-информационна асоциация, който дава достъп до нови заглавия на деца от цялата страна. Благодарение на проекта из библиотеки и училища в страната пътуват близо 60 сандъчета с нови детски книги. Сандъчетата гостуват на децата 2 месеца, след което заминават за следващата библиотека или училище. Как се приемат те от деца, учители и библиотекари, можете да видите тук.

Тези 60 сандъчета обаче не са достатъчни, защото получените заявки са двойно повече. Затова фондацията събира дарения от нови съвременни детско-юношески книги, издадени след 2010 г. (по възможност, или поне след 2005 г.) за подготовка на нови „Пътуващи сандъчета“.

Ако имате съвременни детски книги в добро състояние и искате те да пътешестват и да се срещнат с възможно най-много деца от цялата страна, дарете ги за проекта. Дарителите от София могат да оставят своите книги в ЧитАлнЯта (в Градската градина, от понеделник до неделя от 10 до 20 часа), а тези от страната могат да ги изпращат по пощата на адрес:

За „Детски книги“

1113 София

п.к. 204

Ако имате въпроси, пишете ни на editors@detskiknigi.com.

NB! Не приемаме като дарение читанки, скъсани книги и издания на „Библия за деца“. Ако се чудите какво да дарите, нека да бъдат книги, които и вашите деца ще четат с удоволствие. Възрастовата граница на четивата може да бъде от 0 до 16 г. Приема се и нехудожествена литература.