Дарение от 8500 книги за българските библиотеки направи изд. „Ентусиаст“

Близо 8500 екземпляра с логото на изд. „Ентусиаст“ бяха дарени на фондация „Детски книги“ за изпращане до библиотеки в страната.

Голяма част от щедрото дарение е предназначено за членовете на фондация „Глобални библиотеки – България“, а количествата, които останат, ще бъдат изпратени до училищни библиотеки.

Подготовка за изпращането на даренията до библиотеки в страната

Първите 210 пратки с нови заглавия за възрастни читатели вече пристигнаха при своите нови читатели в големи и малки населени места в цялата страна.

Екипът на фондацията опакова до момента над 3500 екземпляра или над 2,6 тона книги, които да зарадват ползвателите на обществените библиотеки в страната.

Сред дарените от изд. „Ентусиаст“ книги се срещат биографични и художествени заглавия, научни издания и книги за по-малки деца. С тях бяха зарадвани децата от 29 ДГ „Слънце“ – София, част от проекта „Библиотека в детската градина“, както и първокласниците от 119 СУ „Акад. Михаил Арнаудов“.

Изпращането продължава, а екипът на фондация „Детски книги“ отправя покана до онези библиотеки, които все още не са заявили своите пакети с книги, да го направят чрез попълването на формуляра:

Събирането на дарения за библиотеки и читателски клубове не е новост за екипа на фондация „Детски книги“, макар количествата тук да са изненадващи.

Преди време, благодарение на изд. „Таймлайнс“, четирите книги от поредицата „Малки хора, големи мечти“ достигнаха до над 100 библиотеки в страната.

Дарението на Милена Салчева, автор на книгата „Нетипичният принц Вичо Нетипичо“, достигна до 100 читателски клуба от мрежата „Бисерче вълшебно“ и до библиотеки в страната, а нови 100 екземпляра ще отпътуват заедно с дарението от изд. „Ентусиаст“ тези дни.

От изд. „Ина“ преди време зарадваха участниците в 50 читателски клуба с книгите „Кой припка за рибка?“, „Прозорче“ и други заглавия от портфолиото си.

Фондация „Дигиталните деца“ дари екземпляри от книгата „Приключенията на Зед в гората Интернет“, които достигнаха до 100 училища и библиотеки в страната.

По традиция българските издателства, участници в Националната награда „Бисерче вълшебно“, също даряват екземпляри, които да достигнат до част от децата чрез училищните, читалищните и регионалните библиотеки, ангажирани с мисията за отглеждане на читатели чрез кампанията на фондация „Детски книги“.

Ако и вие имате желание да дарявате хубави детски книги, с които се отглеждат четящи деца, не се колебайте да се свържете с нас на editors@detskiknigi.com.