Да станеш сребърен делфин…

Животните са готини. Даряват хората с обич и признателност, веселят ги и ги изумяват със способностите си. Делфините не правят изключение от правилото. Даже напротив – освен бозайници, те са и изключително интелигентни същества, помагат на изпадналите в беда моряци и дори участват в увеселителни представления (ако сте ходили в делфинариум, значи знаете). За нещастие обаче, хората им отвръщат с немарливостта си и в повечето случаи им причиняват куп неприятности.

Хубаво е, че все още се срещат хора, загрижени за природата и животните. Такава е и Антония Лий – ученичка от пети „б“ клас, която обича да се грижи за околната среда и да помага на животинките. Момичето има и най-добра приятелка – Софи, с която са неразделни. До момента, в който перфектната художничка Софи губи конкурса за рисунка на местната еко-организация, изместена от Антония!

Момичето получава като подарък за рисунката си сребърна верижка с малко делфинче. Докато й я връчва, Клаудия (председателка на еко-организацията) й прошепва: „Винаги откликвай на зова на делфина!“. Силно учудената Антония не разбира за какво става на въпрос, докато делфинчето на верижката й не започва да я зове към морето. А там, строени в редица, я очакват водачът на делфинското стадо Спирит и семейството му Стар (майката), Дрийм (каката) и Бабълс – малкият палав опашатко. Те приветстват Антония и й разкриват най-голямата тайна… ТЯ Е НОВИЯТ СРЕБЪРЕН ДЕЛФИН!

Сребърните делфини помагат на животинките. Сребърните делфини откликват на повика на приятелите си и ги защитават. Сребърните делфини играят на „цаца“ с Бабълс и плуват, и правят салто, и…

Дали обаче в реалния живот е толкова лесно? Да скриеш тайната, че си избран? Да се изправиш срещу завистта на приятелите си и срещу грубостта на съучениците си? А ако се сблъскаш с най-големия си кошмар и не искаш да си сребърен делфин?

На Антония хич не й бе лесно. Но може би е така, защото хубавите неща се постигат с доста усилия и старание, а винаги се намира нещо, което да се опита да ни спъне и да провали плановете ни.

Книжката е увлекателна, чете се много бързо и по един особен начин среща хората със света на животните, показва грешките и дава решения на проблемите. Съвсем неусетно при това!

Не пропускай да прочетеш както нея, така и втората част – „Тайни приятели“, която ще ти даде шанса да се включиш в играта на ФЮТ „Прочети! Отговори!“ за месец юни. Виж условията тук и разбери как да се включиш и в нашия конкурс с награда за месеца.

[club]